2014. február 5., szerda

Folytatás

Lemaradt pár kép:
(Katt a képre, ha nagyobban szeretnéd látni)

Az a bizonyos sapka

Ajándék virág Évától és Mikitől

Elvileg egy tojás és egy gomba lenne...

Elmaradt

pár bejegyzés, miközben elég sok tennivalónk volt, vendégség, utazás, vendéglátás és a mérhetetlen vágy egy 1000 darabos puzzle kirakása másfél nap alatt.
Ott kezdem, hogy Lahr-ban voltunk (francia határ mellett), ahonnan nem szolgálhatok képpel. Ott egy áruházban rám kacsintott egy Klimt puzzle, amire mindig is vágytam a hálószobánkba, ha már az eredetivel nem számolhatok ugyebár. :) Egy "sima" képet nem szerettem volna, legyen vele egy kis munka is... vagy gobelin vagy puzzle.
Egymásra néztünk, gondolkodtunk és megvettük. Hurrá.
Négy napig csak az asztalon pihent a dobozában, mert vendégek jöttek hozzánk, két napot végig a tűzhely mellett töltöttem, etettem, itattam majd hétfőn magamra maradva nekiestem...
Mire Ő este hazajött, a fele készen volt. Most közel a 4/5-e kész, de ha folytatom, akkor nincs ez a bejegyzés... És hát ugye elmaradtam vele...
Esett azóta a hó, közel 3 centit, és slussz. Megörökítve, lásd lejjebb :)
Horgoltam, kötöttem, befejeztem a sálamat, most kezdem el az Ő sálját (és talán a hozzá való sapkát), mert vennem kellett egy plusz gombolyagot hozzá. A fonalboltban a néni mikor levettem a sapkám, és a pultra tettem, hozzáfogott egy bordó gombolyagot, rám nézett, és kérdezte, én csináltam-e? (le sem törölhettem volna az idétlen vigyort az arcomról), bólogattam, hogy igen, ő pedig mondta, hogy szuper! :) Hirtelen mindent tudtam németül, rögtön kérdezni kezdtem hogy mennyi fonal kell még a hozzá való kesztyűhöz, és - és- és.... vigyorogva bandukoltam haza az erdőn keresztül :)
(Na igen, fényképezés közben pedig folyt rólam a víz, mert úgy beöltöztem, mint egy Michelin-baba, sikerült egy napra való megfázást összeszedni).
Horgoltam egy ujjatlan csipkekesztyűt, aminek Ő persze nem látta értelmét, de nekünk nőknek ugye ez egy elengedhetetlen darab :) Barátnőknek már kell egy-egy. :)
Készült gomba, tojás, újabb poháralátétek, mert ugye abból sem elég soha 12 darab.
Kevesebb, mint 3 hét múlva már otthon leszünk, most még ajándékokat is készítek, vagyis lista már van.
(Kattints a képre, hogy nagyobb legyen)

Königsfeld park

Königsfeld park

Königsfeld park

úton hazafelé

úton hazafelé

tisztított úton hazafelé

úton hazafelé

még az erdei utakat is tisztítják



a farm, ahol élünk (Burgberg)


Voltunk egy 10 km-es túrán is

Csipkekesztyű

A vendégeknek szánt előétel

Csók