2015. október 2., péntek

A kedves látogatók és A Kardigán

Másfél hét alatt sikerült megkötnöm az első kardigánomat, minta nélkül, csak úgy durr bele módjára. Egyedül kötésmintát készítettem, utána már csak magamhoz méricskéltem.
Raglán ujjú, egymást fedő oldalakkal, az ujja végein a szegély rizsmintás. Az ujjainál nem kellett a hónaljnál a lyukat összevarrnom, mert amikor az ujjak leválasztásához értem, felszedtem ( merő lustaságból) a szemeket...Nem biztos, hogy jól le tudom írni...
Jó meleg, mert 70%-ban gyapjú, bár a nagy nyakkivágás miatt egy jó nagy és meleg sál kell hozzá.
Azt még nem sikerült eldöntenem, hogy kössek-e hozzá jó nagy zsebeket, mert olyan séta (akár a boltig) nincs, hogy haza ne jöjjek egy marék gesztenyével és két marék tobozzal...



kagylógombokkal
Nem tudom, látszik-e valami :)

Ezek a tollas barátok elvileg az írások szerint naponta kétszer jönnek. Amikor a nap felkel, és amikor nyugovóra tér.
Lehet, a barátcinegék és a verebek, no és a legnagyobb, a szajkó ezt nem olvasta. Miért is tennék, ha én (még) lelkesen teszem ki nekik a diót, magokat, és egyéb eleséget.
Lassan egy kis füzetben kezdtem el vezetni, melyik mikor jön, mert fel lehet benne fedezni egy rendszer. Mindegyik fajra mást. A csuszkához órát lehetne állítani, reggel 7:53-kor jön. Öt nem bántják a többiek. A széncinege elég agresszív fajta, elzavarja a többieket. A kékcinege csak figyel, és arrébb megy. A barátcinegét mindegyik hajkurássza, ők a legkisebbek, bár nem kell őket félteni, mert egész nap jönnek enni. A verebek viccesek, 5-6 jön egy fészekből, ezt onnan tudom, hogy nyomon követhetem tavasz óta a fejlődésüket. A szemközti ház eresze felett laknak az utolsó cserép alatt. (Az apamadár Csipi...).
Bruce a csuszka, de ma megjelent a társával.
A szajkó Gyuri, ö is másnap hozott magával valakit, de már el kell zavarnom őket, mert eleszik az összes mogyorót.
Gyuri, a szajkó

Egy széncinege, és Bruce, a csuszka

Most jut eszembe, nincs kesztyűm...hozzá sapka... és sál...

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

4 megjegyzés:

  1. Nekünk Balambérok laktak az ablakunkkal szemközti fán. Két galamb, nem tudtam, melyik a fiú és melyik a lány, ezért mindegyiket Balambérnak hívtam :)
    A kardigán nagyon klassz és profin csináltad. Mi lesz még, ha belejössz ba kardigánkötésbe?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó igen, minap a csuszka hozta a társát, így teljesen összezavart... :)
      Köszönöm, úgy vettem észre, hogy ha csak úgy magamtól kötök vagy horgolok, akkor könnyebben megy, ha pedig minta van...akkor jönnek igazán a bonyodalmak. :) Az idei "megkelltanulni" listán még van jó pár dolog, és már október vége felé közelítünk...

      Törlés
  2. Gyönyörű a kardigán! Milyen fonalból készült? Mert ezt nem látom...viszont ez is gyönyörű! Olyan, varázsa van, mint a drops alpakáknak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Rico Fashion Tasai a fonal (nem tudom, Magyarországon lehet-e kapni) amiből készült, 50 g =135 m. Németországban vettem, akciósan, ezért ilyen színes, mert nem volt mindegyikből csak 1-3 darab, én pedig mindegyikből vettem. A törzséhez volt 3-4 darab egyforma. Összesen 4 színből kötöttem. Drops Alpakával még nem dolgoztam, de majd ha egyszer... :)

      Törlés