2015. október 20., kedd

Változások hava

Több változás történt az oldalamon, az első, hogy megváltozott a neve(m).
A Mamuszandrát lecseréltem Mimedlire. Nincs olyan nagy oka, csak a németek elég viccesen próbálják kimondani az sz betűt, "mamszcandra" és társai.. :) Így ha a német boltomban (vagy bárhol) találkozik valaki a Mimedli névvel, az is én leszek. A blog nevét nem tudom átírni, vagyis igen, már megtörtént, de vissza is kellett állítanom mindent, mert törölte az egészet.
A mimedli név pedig számomra a legkedvesebb... :)

A másik ugye a fejléc... Már hónapok óta próbáltam rávenni magam a cserére. Majd még meglátom, hogy beválik-e, barátkozás folyamatban :)
A harmadik változás, az elő-születésnapi ajándékom, A Szabóbaba. Ahh... Persze most nagyon vissza kell fognom magam, hogy ne személyként beszéljek róla, van neve is, sőt mi több, nem is egy. Tőlem nem is lehetne mást várni... :)
Szóval Puppi. Mert így hívják, mert csak nem hívhatom schneiderpuppennek...
Na jó, hagyjuk, inkább mutatom, hogy mik készülnek mostanában. :)

Több helyen találkoztam ezzel a sapkával, és hát, szerelem... Ez az első olyan kötésem, ahol több színnel kellett dolgozni. Két nap alatt készültem el, abból fél nap telt el a minta lerajzolása, egyrészt azért mert nem szeretek monitort nézni, másrészt pedig mániám papírra rajzolni, írni, firkálni, és magammal is vihetem. Ja igen, és mert nem működik a nyomtató. :)
Ezen a linken ingyenesen lehet hozzáférni a mintához és a leíráshoz.



A kardigánról is hoztam egy képet, mert vállfán úgy néz ki, mint egy zsák, olyan lapos. 


Végül amin most dolgozok, Annás Kikelet kendője, az egyik volt kollégámnak készítem ajándékba...


Csodás hetet kívánok Mindenkinek!

6 megjegyzés:

  1. Piszke a Birtokról2015. október 22. 12:30

    Már kezdtem aggódni, mikor megszûnt blogot írt a blogger :) tetszik az új név ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Én is aggódtam fél napig, hogy eltűnt minden... Köszönöm, a legkedvesebb név számomra. :)

      Törlés
  2. Szinte hihetetlen, hogy a sapka az első ilyen mintás munkád, nagyon szép lett, profi! Szabóbaba nagyon fotogénné tette a gyönyörű kardigánt. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, de belül nem olyan szép :D Illetve szerintem kicsit szoros lett a több szín miatt, de igyekszem gyakorolni. A szabóbabának nagyon örülök, és igen, annyira jobban néznek ki rajta a holmik, mint mondjuk egy vállfán. :)

      Törlés
  3. milyen fonalból kötötted a kardigánt? csodásak a színei. a sapkát meg egyszerűen elirigyeltem. hamarosan mutatom az enyémet :) annás könyvét én is szeretném megvenni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kardigánt Rico Fashion Tasai-ból kötöttem, négy fajtából. Akció volt, és a fenti narancsos színből csak egyet találtam. Ò, a sapka, nagyon szeretem, már várom, hogy láthassam :)
      Annás könyve csudajó, december közepe után, ha már lesz időm, akkor szinte mindegyiknek nekiállok...Ha már nem tudok dönteni.:) Csak ajánlani tudom!

      Törlés