2016. február 16., kedd

Már a második

hónap dereka is egyre távolabb esik, így és ennyire még nem vártam a tavaszt.
Újra és újra, minden évben megszületik körülöttünk a Világ, benne mi is...
Talán jobban is örülünk a dolgoknak, a bimbós virágoknak, az ablakon berepülő Raffaello-nak, az újra hangos madaraknak.
Örülök, hogy lebontottam a karácsonyi zoknimat, és végre normálisabban meg tudtam kötni... Tetszik a fonal, de már jobban várom, hogy majd egyszer megköthessem a másik színből is.
Most még mindig bambuszból horgolok egy kendőt, van még elkezdve egy másik ilyen is, lila mohair-ből. Menne is a dolog, de ez a 3 sor egymás után kispálca.... :)












9 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem az itteni nyugalmat, csöndes harmóniát. Megint szép dolgokat mutattál, felüdülés volt nézni-olvasni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. :) Akkor sikerült a nyugalmamat ide áthozni. :)

      Törlés
  2. Ez az a zoknid, amin nem szépen álltak a szemek elsőre? Klassz, és hős vagy nagyon a bontás-újrakötés miatt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez az a zokni. :) Annyira nem tetszett a csavart sima miatti "minta", hogy le kellett bontani... De most a következőt magic-loop-pal szeretném, de még kicsit ismerkednünk kell :D

      Törlés
    2. Nekem a magic loop lett az "egy módszer mind felett" :-) És nemrég kipróbáltam a két darabot egyszerre kötni egy magic loopon.... hát, az egy kicsit idegesítő volt eleinte, és szerintem annyival nem is gyorsabb, de kétségtelen előnye, hogy a fél pár zokni után megtörő lendület, és az így keletkező, véglegesen fél pár zoknik esélye elég jól lecsökken :-)

      Törlés
    3. Köszönöm, akkor neki is állok, mert a fél pár után tényleg a "nemááááá" felkiáltás jön. :) Nálam az nem baj, hogy nem gyorsabb, de a tudat, hogy egyszerre kettő készül... :)

      Törlés
  3. A tavaszt én is várom, amúgy itt is van, kibújtak a hagymásaim is, ha ilyen enyhe marad az idő, hamarosan virágoznak majd a krókuszok. Tényleg hős vagy az újrakötött zokni miatt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, nálunk egy napja szakad a hó, b´r mintha kezdene esőbe váltani...Pedig itt is kibújtak a hagymások, nyílik az aranyeső is... :) Nagyon szerettem volna már hordani a zoknit, így ezért voltam kénytelen végül lebontani. :)

      Törlés
  4. jól tetted - így utólag -, hogy újrakötötted!

    VálaszTörlés