2016. szeptember 13., kedd

Ùjra itt

az ősz is, én is...
Voltunk otthon, természetesen vittem magammal egy táskányi fonalat, de elő sem tudtam venni...
Mindenesetre előtte minden félbehagyott dolgok befejeztem, valahogy azóta több kedvem és ötletem is van, hogy miket kellene még idén megvalósítani.
Most, hogy nálunk beköszöntött az ősz, ami itt mindig csodaszép, és többször van jó idő, mint nyáron, úgy érzem mindig, hogy eljött az én időm... Talán ez a kedvenc évszakom... Ja, nem, mert a tél is.. és a tavasz... :)
Gyorsan felkotortam a fonalas dobozokat, és csak egy  narancs színű fonalat találtam, kesztyűt szerettem volna belőle kötni (gyapjú), de horgolt tökök nélkül nem ősz az ősz, így feláldoztam egy gombócot a kettőből... De most, hogy belegondolok, a maradék egy sem elég már egy pár kézmelegítőre, így azt hiszem, sok tökünk lesz... :)





Írtam egy listát is, amiket nagyon szeretek ősszel csinálni, leírtam egy papírra, makkokat, faleveleket rajzoltam rá. Tavaly télen írtam először, és jó volt majdnem mindent megvalósítani. :)

Őszi kívánságlista

Meleg, puha pulóver kardigán
Meleg tea, kakaó, forrócsoki
Tüzet rakni, melegedni
Sál, kesztyű, sapka
Kuckózva filmet nézni
Sütőtök
Színes faleveleket rugdosni, beleugrani
Hosszú séták
Gyertyák
Gesztenyét sütni
Almás/körtés pite
Tobozokat, gesztenyét gyűjteni
Kockás ing, pléd
Ködös hajnalon sétálni
Pulóvert, zoknit, kesztyűt kötni


Ti mit szerettek az őszben? :)

7 megjegyzés:

  1. Hát pont ezeket szeretem, illetve szeretném, csípős hidegből meleg szobába megérkezni, mécsesek között hallgatni, hogy fütyül odakint a szél. :-) Szépek a tökök!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, már szaporodott is a tökök száma, azt hiszem, még fog is a közeljövőben. :) Igyekszem én is a listán "kipipálni" az élményeket. :)

      Törlés
  2. Csatlakoznék hozzád és aarkus-hoz, minden évben tervezek az ősszel, a megkapó szépségével, de a munka miatt ezek sosem teljesültek eddig. Most változás van ezen a téren, jövőre talán sikerül közelebb kerülni a vágyakhoz... Ami azt illeti, a horgolás menetében is hasonló helyzetben vagyok, mint te, csak nekem még folyamatban vannak a befejezendők, lassan haladok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valahogy ősszel jön a késztetés, hogy listát írjunk, talán hogy motiválódjunk...Annyi mindennek lehet örülni, amik bár apró dolgok, mégis mosolyt és melegséget lopnak a mindennapjainkba...

      Törlés
  3. A színeket és a fényeket, az év utolsó meleg napjait, a lassúbbnak tűnő időt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó igen, valahogy tényleg lassabban történnek az események... és ez azt hiszem pont jó így. :) Nagyon szép lehet mindez ott, ahol Te laksz, csodálom a naplementés képeket... :)

      Törlés
  4. Azám, gesztenyesütés és kesztyűkötés! És a tökök is tökjók!

    VálaszTörlés