2017. február 24., péntek

Itt vagyok, ragyogok...

...mint az égen a csillagok... :)
Már olyan nagyon régen írtam bármit is, hogy nem tudom elkezdeni...
Talán belevágok a közepébe, pont úgy, ahogy az indok is született.
Volt egy álmom, arról ábrándoztam minden nap, mikor keltem, feküdtem, mentem vacsorát vinni a Páromnak, és elhaladtam a fonalbolt előtt... Mindig azon vigyorogtam magamban, hogy egyszer majd az idős néni (annyira nem idős, és itt nagyon sokáig élnek és aktívak is a "nénikék") azt fogja nekem mondani, hogy "na, ha maga ennyit köt és horgol, vigye tovább az üzletet!"
A végén már minden alkalommal köszöntem arra járva, hogy szia boltocskám! :)
Egyik este októberben az újságot lapozgatva felfigyeltem a logójára, és hogy utódot keres... A Párom mondta, írjunk neki - viszont én nem nagyon szerettem volna, nem is tudom, miért, azt hiszem,  féltem...
Szóval mégis írtunk, leveleztünk, és két hét múlva alá is írtam a szerződést. Most utólag belegondolva, onnantól sodort az ár, de jobban örültünk és boldogabbak voltunk, mint amennyi félelmünk volt. Tudván, hogy nem beszéltem annyira hej-de-jól a nyelvet, néha megijedtem, hogy most mi lesz, és hogy hogyan fognak fogadni engem az itt lakók, lévén, hogy egy 1500-as lakosú városkában élünk; még sem féltem...
December 1-én nyitottunk meg, rögtön egy nagy adventi forgatagban, január vége volt az a pont, amikor is fellélegezhettem... na és persze tényleg elhittem és felfogtam, hogy mi is történt. :)
És bár egyedül vagyok a Boltocskában, azt hiszem, sok más Segítőm is van nap mint nap, a Párom mellett...
Annyit nem horgoltam és kötöttem az elmúlt 4 hónap alatt, mint most, de nem bánom, talán kicsit azt, hogy kevesebb (semennyit) holmit tudok készíteni magunknak.. De biztosan lecsitulnak a dolgok, helyrerezeg minden,..

Azért megmutatom Nektek a kedvencemet, a Csillagködöt:

Malabrigo Rasta, egy gombóc, halszálka mintával, 10-es tűvel kötöttem.

Szeretném Nektek megköszönni a kedves szavakat, érdeklődést, hogy hova tűntem, miért nem írtam...
Nagyon hiányzott ez a hely, Ti, a blogok...

Szép hétvégét! :)

15 megjegyzés:

  1. milyen jó hír! én is szívesen dolgoznék fonalboltban :) a Csillagködnek gyönyörű színe van, a mintát is elmentettem jó régen. most már csak be kell fejezni, amit jó régen elkezdtem. milyen fonalakat árulsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Nagyon szeretem ezt a mintát, szeretném sokkal vékonyabb fonallal is kipróbálni, mint a Rasta.
      Huha, jó sokféle fonalat árulok, egyrészt amit örököltem, Az Katia, Sachenmayr, Pro Lana, Gründl, én pedig rendeltem hozzá Malabrigo-t, és bővítettem a választékot, de szeretném is még... :)

      Törlés
  2. Hűha, micsoda csoda történet, de jó! Nagyon sok sikert kedves, visszatérő vevőket kívánok! Ami látszik a boltocskából, az nagyon barátságos, hívogató. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, a kedves vevőkben én is bízok. :) Igyekszem csinosítgatni, otthonosabbá és vidámabbá is tenni. :)

      Törlés
  3. Hát ez nagyon szuperjó hír, és izgalmas! Mesélj majd néha a boltocskáról, remélem, nagyon jól fogod vele/benne érezni magad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Izgalmasnak izgalmas, mi tagadás... :) Igyekszem majd "néha" mesélni róla, bár olyakor a "kedves vevőkről" és a fura kérésekről is beszélnék :D

      Törlés
  4. Én úgy tudom, hogy "itt vagyok, ragyogok, mint a fekete szurok" :) Egyébként gyönyörű fonal, és nagyon illik hozzá az a minta. Móni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudom, hogy így szól eredetileg, de úgy gondoltam, a csillagok szebben ragyognak, mint a szurok, és mondhatni odafent érzem magam a boldogságtól... Szóval ezért lettet csillagok. :)

      Törlés
  5. Aztamindenit!!! Ez nagyo, filmszerűen szép, ahogy valóra válik egy álom vagy vágy, egy megérzés... gratulálok a bolthoz, és sok erőt, sikert kívánok!! Nagyon érdekelnek engem us a további hírek! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, igen, még néha félelmetes, hogyan történtek a dolgok... Persze pozitívan félelmetes. :)

      Törlés
  6. Nahát, ez tényleg filmbe illő történet, igazi álomsztori :) Remélem, nagyon sok örömet szerez majd neked a boltocskád! Minden jót kívánok neked :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Annás! :) Bízom benne én is, hogy örömet fogok lelni benne, és a vevők is, nem is tudom, melyik a legfontosabb...

      Törlés
  7. Jajjj de joooooo :))) Annyira szeretem az ilyen megvalósult álmokat :) Élvezd!

    VálaszTörlés
  8. Hű, azt a mindenit, ez ám a hatalmas hír! Sok-sok sikerélményt, és rengeteg vásárlót kívánok! Teszel föl képeket a boltocskáról? Irtó kíváncsi vagyok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Tervezek képeket feltenni, csak még várok pár rendelést, és a jobb időt, hogy legyen valami normális fény is... :) Ahh, és ablakot is kell pucolni :D

      Törlés