2016. augusztus 3., szerda

Lassan minden elmúlik,

amit ez a nyár adhat, és bár még van belőle egy hónap, igyekszem elraktározni mindent, amit kaphattam és kaphatok.
Nagy befőzések és savanyítások folynak nálunk, kísérletezgetek, új recepteket próbálok, címkéket vagdosok, fedő eltakaró kalapkákat horgolok és ollózok, nagyon élvezem minden folyamatát...
Elsőnek epret tettem el, nem sokat, mert nem vagyunk amúgy nagy lekvárosak, de annyira finomat találtunk, hogy visszamentem egy kis befőznivalóért.
Először készítettem el cukor- és tartósítószer nélkül, jó ideje áll, nincs semmi baja, csak felbontás után kell hűtőben tárolni.




 Idén új etetőt kaptak a madarak, ki is tettük, hogy őszig megbarátkozzanak vele. A tető lapokra vágott parafadugók, akrillal festettem le, és a két kilógó pálca fenyő zoknikötőtű... :)
A felújítás miatt nincs olyan sok virágunk mint tavaly, csak muskátli, hortenzia, és egy-két fűszernövény.


Itt jobban látszik a kötőtű... :)

4 megjegyzés:

  1. Sok apró szépség készül nálad, a nyártartósítás mellett, jó látni! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, igyekszem, idén valahogy ilyen "raktározós kedvem" lett, de nagyon élvezem. :)

      Törlés
  2. nahát, azok az üvegek. és a madáretető. nálad nem volt nehéz dolga annak a japán csajnak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az üvegeket nagyon szeretem, igyekszem már kisebbeket vadászni, mert kettőnknek elég bőven...
      Ohh, a japán csaj sokat van emlegetve, mert egyik késő este megcsípett a rendrakás bogara, és nekiálltam 3 salgó polcot összeszerelni a pincében... 3 zsák cuccot dobtam ki, és még várom a lomist... :)

      Törlés