2017. április 8., szombat

Hörcsögölés

Míg nem volt a Boltocska, otthon a könyvespolcon sorakoztak szépen elrendezve a fonalak, néhol dobozokban is lehetett találkozni velük.
Amikor már tudtam, és tény volt, hogy nagyobb "birodalmam" lesz, a maradék és szép fonalakat a boltban elraktároztam saját részre, mert majd milyen jó lesz ebből végre egy pulcsit kötni, a másikból egy kardigánt, családtagoknak ezt-azt...
Aha....
Az otthoniak háromnegyedét áthoztam az irodába, és ahogyan kinéztek a dolgok, rájöttem, hogy ez nem lesz így jó...
Amikor jön egy új rendelés, és szerelem szín/anyag/vastagság közül bármelyik is felüti a fejét, abból 1-2 gombóc megy is hátra azzal a felkiáltással, hogy "ebből zokni/pulcsi/kendő/szoknya/kesztyű lesz.
Aha...
Amikor pedig elmegyek mellettük, kétségek gyötörnek, hogy mikor lesz nekem ugyan időm zoknit kötni, pláne pulcsit, azzal nyugtatom meg magam, hogy majd úgy is rendelek később magamnak, ezt inkább kiteszem a vevőknek... Ezt eljátszom párszor, hogy biztos legyek a dolgomban. :)
Szóval az egyik ilyen zoknifonalnál és a nem-akarok-több-tojást-horgolni dráma kézben nekiálltam kendőt horgolni, egyszerű SBS-t.
Ez volt az utolsó két gombóc ebből a színből (ajándék volt a fonaldíleremtől) drága is, addig egyet sem adtam el belőle...
Gondoltam, mindegy is, majd hátha valaki beleszeret kendőként, itt úgy is az a berögződés, hogy zoknifonalból csak zoknit lehet (kell) kötni....
Szóval megszületett a Naplemente:



Változatosságképpen pedig napfelkelte:


(A kendő elkészülte óta pedig után rendelnem kell a zoknifonalakból...)
Csodás hétvégét kívánok Nektek, és aki megy a Gyapjúnapokra és a Kacskaringóra, azok kérem simogassák meg helyettem is a szépséges fonalakat... :)

U.i.: Jövő héten érkezik a Malabrigo rendelés, és újabb csodás zoknifonalak... Már csináltam üres helyet... Az irodában is...

5 megjegyzés:

  1. Magamon is tapasztalom, hogy vevőként mennyire meg tudja határozni a vásárlást, ha látok egy szépséges már elkészült holmit, mint ez a kendő. Vedd ki hát bátran a szerelmetes fonalakat, készíts belőlük vevőcsalogató szépségeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, most meg is nyugodtam. :) Tegnap is jött pár új dolog, ki is néztem belőlük néhányat.

      Törlés
  2. Jól csinálod :) Köthetsz vagy horgolhatsz kendőt, bármit magadnak, ha azt egy ideig a boltban mutogatod, hogy íme, ilyen szépség is készülhet ebből vagy abból a fonalból... Ugye micsoda boldogság, ha az ember szenvedélye a munkája is egyben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kötöttem magamnak egy mellényt, mert nagyon sokszor hideg van bent a boltban, és már páran meg szerették volna venni rólam. :) Igen, nagyon nagy boldogságot és örömöt okoz. :)

      Törlés
  3. csodás ez a naplemente :) kellemes húsvétot kívánok!

    VálaszTörlés